Smart flugskydd från Cashel

 

En sak som jag verkligen har saknat är vettiga flugskydd till hästarnas ben. Jag vet inte hur ofta jag har hästar med skramlande, lösa skor på sommaren för att de står och stampar med hovarna pga flugorna. Jag upplever att det är framförallt karleder och området mellan kotan och kronranden på benets framsida som verkar vara extra känsligt för flugor. Vanliga ben/senskydd hjälper dåligt och är ofta för varma tycker jag.

Jag har provat det mesta i flugspraysväg men inget hjälper riktigt bra så dessa nätskydden är mer än välkomna! Äntligen har någon tänkt till. Skydden har dessutom fått superbra kundrecensioner på olika webbshoppar.

Nu finns de är köpa i Sverige, mina är från All That Western.

 

IMG_4972

 

Complete the ultimate fly protection ensemble with the Cashel Crusader Leg Guard Fly Boots. Constructed from durable mesh material to prevent sagging and turning, these fly boots will eliminate stomping and discomfort caused by pesky flies, mosquitoes or other biting insects. Easily adjustable hook-and-loop closures provide a perfect fit for every horse! 

Features:

  • Durable Mesh Construction
  • Soft Nylon Trim Prevents Burrs and Grass from Sticking
  • Easily Adjustable Hook-and-Loop Closure
  • Easy Maintenance – Rinse Clean!

 

Puts

 

Jag är lite av ett putsfreak när det gäller utrustning, men jag vill att det ska gå snabbt. Jag orkar inte stå med tvål och vatten och handduk och fett mm utan det ska vara smidigt att göra den dagliga snabbputsen av sakerna efter ridning. Sedan fettar jag gärna in träns, gjordar mm ordentligt då och då men inte allt för ofta. Det gör att jag behöver tvålspray som både rengör och vårdar. Hittills har jag inte hittat något bättre än Veredus Curium soap till rengöring och CWD Crème som läderbalsam/fett.

Nu har jag testst NAFs luxelinje i några veckor och jag är jättenöjd! Rengöringssprayen har en stor fördel gentemot Veredus Curium Soap och det är att den inte blir klibbig. Stort plus! Dock behöver man följa upp med leather food om man vill ha en mer vårdande känsla. Leather food kommer jag att använda varje dag, det är en ny favorit och den är helt grym! Lädret blir blankt, mjukt och känns återfuktat utan att ha den där klibbiga fetthinnan.

Läderbalsamet är ett bra komplement de gånger man vill fetta in sitt läder lite extra. Den luktar dessutom supergott och har en bra konsistens!

Jag kommer absolut att köpa och använda dessa produkter i framtiden, de är inte bara väldigt bra utan också snygga att ha framme på hyllan i sadelkammaren. :)

 

Foto 2015-07-08 19 38 49

 

NAF Love the skin he’s in

 

Under två veckor har jag nu testat ett spray som ska vara bra mot klåda. Jag har två hästar som kliar sig i perioder och har gjort det ”typ alltid”, en kliar svansroten och en kliar manen. Inte så mycket så att pälsen ryker eller så att det blir sår men ändå tillräckligt mycket för att man ska reagera på det. Jag har självklart kollat upp så det inte är svamp eller parasiter eller liknande och det ska inte vara något ”fel” på dem.

Jag hade absolut inga förhoppningar, jag har testat hur mycket som helst, salvor, sprayer, aloeverablandingar mm och har nästan börjat tro mer och mer att de kliar sig när de har tråkigt och inte för att det egentligen kliar. Dock blev jag överraskad av denna produkten. Den som kliat svansroten har slutat klia helt. Den som kliar manen har inte slutat helt men kliar sig mindre än förut och förhoppningsvis kommer han också att sluta.

Jag kan alltså verkligen rekommendera denna produkten om någon har en häst som kliar sig. Det finns schampo och salva i samma serie. Jag har inte provat dem än men jag tänkte jag skulle införskaffa alla produkterna i serien inför sommaren, kan tänka mig att det hjälper mot insektsbett och annat som kliar och som kommer på köpet när värmen kommer.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

NAFs Love the skin he is in är bra till irriterade hudområden, utslag, klåda, bölder mm. Bidrar bl a till att minska klåda snabbt. Innehåller MSM och naturliga örtextrakt. I sprayflaska.

 

Jag har köpt detta spray till fullpris, inlägget är inte sponsrat.