Monthly Archives: maj 2015

Micklemnyheter

 

Vi är ju väldigt många som har valt att rida med Micklemtränsen och det är inte så konstigt med tanke på hur mycket de flesta hästar verkar gilla dem. :) Dessvärre är jag en av dem som inte tycker att de är så himla snygga och även om funktion så klart går före utseende var det ändå kul att se dessa två nya tränsen. Det med de vita stickningarna är favoriten här.

 

mick2Micklem Diamante Competition Bridle

 
 

mick1

Rambo Micklem Deluxe Competition Bridle

 


 

Kavajnytt från Scarpati

 

För den som liksom jag är inne på plagg som inte känns så överarbetade så är dessa två kavajer från Anna Scarpati perfekta. En som är helt plain och klassisk och en med lite bling för den som tycker att den andra blir för tråkig. Tummen upp för dessa! Dessutom till helt okej pris.

Kavajerna finns i svart och marinblått. Klicka på bilderna för att komma till shoppen.

 

VILNIUS_CAMBERRA_MALDIVE

BAIRIKI_CAMBERRA_MALDIVE
 

Tävling: ICE VIBE från Horseware

 

Tävlingen är avslutad, vinnare blev Matilda Krebs.

 
skaralogo

 

ice-vibetävling

Då var det dags för en ny Horsewaretävling igen från Skara Hästsport, denna gången är det de fantastiska ICE VIBE bootsen som du kan vinna.

 

För att delta, skriv en kommentar till detta inlägget där du berättar vilken din favoritprodukt från Horseware är och varför. Har du ingen så skriv vilken du helst skulle vilja ha och varför.

 

Ice-Vibe kombinerar kyla och vibrationer för att minska svullnad och stimulera blodcirkulation vilket hjälper läkningsprocessen. Blodcirkulationen i den nedre delen av hästens ben är svag. Vibrationer stimulerar blodflödet och ökar därmed tillförseln av näringsämnen samtidigt som slaggprodukter transporteras bort.

Förebygg skador genom att använda Ice-Vibe med vibration innan aktivitet för att värma upp hästens ben.

Nytt från John Whitaker

jwflag
Setet med schabrak och luva plus den nya grimman kan vara det snyggaste från JW på länge. De små flaggorna på schabrak plus luva glittrar supermycket i solen och när de inte blingar ser det ut som helt vanliga flaggor. Det känns väldigt smakfullt och varken för lite eller för mycket åt något håll. Dessutom finns det enligt mig ingen snyggare färgkombination i längden än blått, vitt och rött tillsammans! :) Klassiskt!

Här kommer länkar, John Whitaker Crystal Flag luvaJohn Whitaker Crystal Flag schabrak  John Whitaker Union Jack grimma.

 

jwluvajwflag2jwflag1jwgrimmafrukt

 

NAF Love the skin he’s in

 

Under två veckor har jag nu testat ett spray som ska vara bra mot klåda. Jag har två hästar som kliar sig i perioder och har gjort det ”typ alltid”, en kliar svansroten och en kliar manen. Inte så mycket så att pälsen ryker eller så att det blir sår men ändå tillräckligt mycket för att man ska reagera på det. Jag har självklart kollat upp så det inte är svamp eller parasiter eller liknande och det ska inte vara något ”fel” på dem.

Jag hade absolut inga förhoppningar, jag har testat hur mycket som helst, salvor, sprayer, aloeverablandingar mm och har nästan börjat tro mer och mer att de kliar sig när de har tråkigt och inte för att det egentligen kliar. Dock blev jag överraskad av denna produkten. Den som kliat svansroten har slutat klia helt. Den som kliar manen har inte slutat helt men kliar sig mindre än förut och förhoppningsvis kommer han också att sluta.

Jag kan alltså verkligen rekommendera denna produkten om någon har en häst som kliar sig. Det finns schampo och salva i samma serie. Jag har inte provat dem än men jag tänkte jag skulle införskaffa alla produkterna i serien inför sommaren, kan tänka mig att det hjälper mot insektsbett och annat som kliar och som kommer på köpet när värmen kommer.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

NAFs Love the skin he is in är bra till irriterade hudområden, utslag, klåda, bölder mm. Bidrar bl a till att minska klåda snabbt. Innehåller MSM och naturliga örtextrakt. I sprayflaska.

 

Jag har köpt detta spray till fullpris, inlägget är inte sponsrat.

Namnbrickor

 

Jag har skrivit om detta tidigare men då det var ett tag sedan sist och då jag har fått en del frågor om var man hittar namnbrickor till sadlar, träns, grimmor mm så kommer mitt tips här.

Alla brickor jag har kommer från gravyrbutiken.se. De har riktigt bra priser och snabb leverans. Skyltarna som jag använder är så kallade tavelskyltar och du hittar dem här. Det är tavelskylt I jag har på bilden nedan. Den storleken tycker jag är helt lagom. Det blir en fin detalj på t.ex sadeln eller förbygeln utan att se ”blaffig” ut och ta för mycket uppmärksamhet.

Gravyrbutiken har dessutom boxskyltar mm om man vill passa på att köpa det också. :)

 

namnskyltsadel

 

Rebecca Ray Designs

 

Jag är jätteförtjust i Rebecca Rays väskor och accessoarer och just nu känns det som man ser hennes kreationer överallt. :) Här kan du se alla sakerna om du är nyfiken.

 
Fine fashion and home accessories featuring responsibly tanned leather, equestrian-grade hardware. Bench-made by American artisans.
Every handbag, accessory and home accent is bench-made, using fine bridle leathers, authentic equestrian hardware and centuries-old techniques to ensure a lifetime of enjoyment.
 
rr1

rr2

rr3

rr4

rr5

rr7

rr8

rr9

rr10

rr11

rr12

 

eQuick

 

En spännande nyhet har dykt upp och jag har givetvis redan bestämt mig för att jag måste prova. Det är de nya eQuickskydden med gelé i. Skydden finns med eller utan ”ludd” men även som ”stallbandage” med eller utan magneter i. Du hittar skydden och mer info om dem här.

 

eqshockfronteqbakborreeqshockfront2eqlammeqaero eqaeromagnet1eqaero1