Monthly Archives: juli 2015

Puts

 

Jag är lite av ett putsfreak när det gäller utrustning, men jag vill att det ska gå snabbt. Jag orkar inte stå med tvål och vatten och handduk och fett mm utan det ska vara smidigt att göra den dagliga snabbputsen av sakerna efter ridning. Sedan fettar jag gärna in träns, gjordar mm ordentligt då och då men inte allt för ofta. Det gör att jag behöver tvålspray som både rengör och vårdar. Hittills har jag inte hittat något bättre än Veredus Curium soap till rengöring och CWD Crème som läderbalsam/fett.

Nu har jag testst NAFs luxelinje i några veckor och jag är jättenöjd! Rengöringssprayen har en stor fördel gentemot Veredus Curium Soap och det är att den inte blir klibbig. Stort plus! Dock behöver man följa upp med leather food om man vill ha en mer vårdande känsla. Leather food kommer jag att använda varje dag, det är en ny favorit och den är helt grym! Lädret blir blankt, mjukt och känns återfuktat utan att ha den där klibbiga fetthinnan.

Läderbalsamet är ett bra komplement de gånger man vill fetta in sitt läder lite extra. Den luktar dessutom supergott och har en bra konsistens!

Jag kommer absolut att köpa och använda dessa produkter i framtiden, de är inte bara väldigt bra utan också snygga att ha framme på hyllan i sadelkammaren. :)

 

Foto 2015-07-08 19 38 49

 

Stuff I like

 

Just nu finns det några saker jag tycker extra mycket om. Jag är helt kär i mina eQuick-skydd t.ex. De är inte bara himla bra utan även SÅ snygga. Älskar den blåa färgen. :)

Schabrak från Christina Sports och Anna Scarpati ligger också högst upp på min lista nu. De är ju faktiskt snyggast och sen ligger de ju bättre än de flesta andra.

Min ”polohjälm” från KEP, överlägsen på sommaren när solen skiner starkt! <3

 

Foto 2015-07-10 19 37 08

Foto 2015-07-10 19 53 10 (1)

Foto 2015-07-10 19 48 42

Foto 2015-07-03 10 21 59 (1)Foto 2015-07-10 19 37 08 (1)

 

HorseBit Heaven

 

För den som älskar bett är det ett måste att kolla in sidan HorseBit.com . De har hur många olika modeller och märken som helst.
En smart sak är att de genom ett formulär på sidan kan ge kan ge dig råd om vad för bett som kan passa dig och din häst, det är dessutom gratis!

De skickar till hela världen så det är verkligen värt att ta en titt här om du är på jakt efter nya bett.

 

hb

 

Falsterbo

 

Nu är det väldigt snart dags för Falsterbo Horse Show att dra igång för denna sommaren. Ska ni dit? Vad är det ni ser framemot mest? Ska något särskilt shoppas?

Skara Hästsport kommer så klart att vara på plats med den bästa montern som vanligt! Den är som en hel butik, fullproppad med allt man kan tänkas vilja ha. Det kommer även ha bra erbjudande och en massa nyheter. Missa inte! :)

 

fbo15