Monthly Archives: september 2015

Equine Fusion

 

Ett företag från Norge har under de senaste tio åren arbetat med att göra de ultimata ”jogginskorna” till hästar. Jag har själv inte provat dessa men hört mycket om dem och why not egentligen? Det känns ju onekligen lite föråldrat att inte utvecklingen av skor till hästar och sättet att sko går mer framåt än vad det egentligen gör.

 


 


 

Hypofekt dragkedjespray

 

Detta kan vara en av de billigaste sätten att ge dina ridastövlar ett långt liv. Oftast är det just dragkedjorna som går sönder först vilket inte är så konstigt med tanke på all smuts och stöv som stövlarna eller chapsen utsätts för. Hypofekt rengör, smörjer och vårdar – och det håller länge! Utan fett och olja, smetar inte, smutsar ej ned varken läder eller kläder.

För 109kr kan du köpa en burk Hypofekt dragkedjespray.

 

32585-32585

 

Pikeur Marleen

 

Detta är en såndär perfekt baströja i garderoben med ridkläder. Den sticker inte ut men den är ändå inte tråkig. En av de snyggare plaggen från Pikeurs höst och vinter 2015.

Pikeur Marleen finns i båda dessa färgerna hos Skara Hästsport.
Maleen3maleen4
Maleen1Maleen2

Muck Boots igen

 

Jag skrev ju för ett tag sedan om hur himla nöjd jag är med mina Muck Boots som jag köpte tidigare i höst. Det är ju helt sjukt att jag inte köpt sådana tidigare. De är helt perfekta, lätta, vattentäta och framförallt varma!

Det känns nästan självklart att börja titta på Muck Boots ridstövelmodeller inför vintern. Jag menar, så himla praktiskt att både kunna gå till och från hagar samt rida i en varm och vattentät stövel när det är regn och snö, utan att behöva dras med de klassiska klumpiga vinterridstövlarna som man haft tidigare.

Nu undrar jag, är det någon som har deras ridstövlar? Vilken modell har du i så fall? Kanske har du denna nedan som jag kikat på?

 

muck

Pacy II är en högpresterande ridstövel för kallt väder som är lika praktisk under ridturen som i stallet. Det är viktigt att ta de grundläggande säkerhetsegenskaperna i beräkningen när man ska välja ett par bra ridstövlar. De 100% vattentäta Pacy II-stövlarna skyddar dig helt med den ytligt ribbade sulan för ett bra grepp i stigbygeln och den avsmalnande tån för smidig och enkelt uppstigning i sadeln. Denna allvädersridstövel är även försedd med ett varmt fleecefoder, hälförstärkning och etc®-sula mot friktionvärme i stöveln.

 

Tre värmande höstnyheter från Kingsland

 

Nu är det väl i och för sig nästan en månad sedan dessa damp ner men nu när det börjar bli dags att klä sig varmt på allvar är dessa tre nyheterna från Kingslands höst och vinter 2015 värda att ta en titt på.
Väldigt dyrt som vanligt men deras västar är i alla fall de bästa jag haft (har aldrig haft någon KL-vinterjacka så de kan jag inte uttala mig om). :)

 

klnoel3 klnoel1

Kingsland Noel

 

 
 

fabel3 fabel1

Kingsland Fabel

 

 

 

shade3 shade1

Kingsland Shade

 
 

Jacknyhet Canuk F/W

 

Här kommer lite blandade bilder på den nya vinterjackan från Canuk.  Detta är verkligen en prisvärd jacka för de kalla vinterdagarna i stallet eller i sadeln.

Jag har ganska svårt för stora tunga, klumpiga jackor och det blir oftast flera lager av tunnare kläder och fleecejackor med en dunväst överst i stället, men det håller en inte alls lika varm som en riktig jacka. Denna nya jackan är så lätt så jag kommer i alla fall att ge den en chans när jag rider och fixar i stallet i vinter. :)

Som ni ser på bilderna är den till både dam och herr och finns i marinblått och svart.

 

Foto 2015-09-21 09 22 39 Foto 2015-09-21 09 22 25 Foto 2015-09-21 09 22 13 Foto 2015-09-21 09 21 16 Foto 2015-09-21 09 20 15 Foto 2015-09-21 09 17 14

1 2 3