Monthly Archives: januari 2016

Bojkott

 

En tråkig sak har dykt upp de senaste dagarna, nämligen nyheten om att klädmärket SVEA har tagit fram ridkläder under namnet Equestrian By SVEA.

Okej vad är det för tråkigt med det undrar ni kanske? Jo, det värdelösa är att de har prytt sina jackor och mössor med vad som verkar vara äkta päls och tutar i butikerna att de har certifikat på att ”allt gått rätt till”. Ursäkta men gått rätt till? Hur menar de?

Dessutom har en butik bemött pälskritiken med att börja prata om läder till träns mm. Hur tänker man när man använder det som försvar när någon kritiserar en dekorationsboll av päls på en mössa eller en stor pälskant på en jackluva? Bara för att det finns läder som inte har producerats på ett schysst sätt är det alltså OKEJ att ha päls på kläderna eftersom ”allt har gått rätt till” när djuret har dödats och flåtts?

Nej, om detta stämmer, att SVEAS ridkläder är dekorerade med äkta päls så blir det en FET DISS från mig. Jag hoppas ni är med mig! Att använda äkta päls år 2016 är så jävla okunnigt, pinsamt och dåligt. Jag hoppas de tänker om och framför allt så hoppas jag att vi konsumenter inte köper deras prylar.

 

svea

Vinnaren av Canukjackan

 

Vinnaren av den fina jackan heter Jannike. Ett mail har skickats till dig om hu du ska gå till väga för att få din jacka. Stort grattis till dig och tack till alla andra som var med. Jag är helt säker på att Skara Hästsport snart kör en tävling igen. :)

 

Foto 2015-10-21 16 15 32

Nu är de här!

 

Nu kan du köpa de nya silverfärgade stigbyglarna Freejump Soft Up Pro Silver Premium Edition hos Skara Hästsport. :D

Freejump Soft Up Pro Silver är en Premium Edition från 2016.

SOFT UP PRO – Kombinerar säkerhet med komfort och design. Stigbygelns flexibla utsida av Ellostolan gör att ryttaren i samband med fall har lättare att komma ur stigbygeln. SOFT UP PRO har bred fotplatta för bättre komfort samt 8 specifika grepp-punkter för bättre fäste.

 

softupsilver1softupsilver2

Roliga tröjor med hästiga emojis

 
Foto 2016-01-22 16 16 33

 

Har ni sett dessa nya tröjorna från HÅRS med häst och enhörningsemojis på? Jag antar att just den galopperande hästen med en ”puff” bakom sig plus den söta enhörningen är på de flesta hästmänniskors favoritemojilista i telefonen. :)
Jag köpte min första emojitröja för längesedan, långt innan nån ens tyckte det var kul (de undrade vad i hela fridens namn jag hade på mig) haha. Men jag älskar emojis och nu när det kommit hästemojitröjor är det ju ännu roligare!

Du hittar tröjorna HÄR.

emoji3 emoji2 emoji1

 

Foto 2016-01-22 15 55 36 Foto 2016-01-23 06 47 55

Vinn en Canukjacka

 

Tävlingen är avslutad. 
 
vinncanukjacka

 

Nu har du chansen att vinna min absoluta favoritvinterjacka från Canuk!

För att vara med ska du svara på frågan i kommentarsfältet nedan; Från vilket land kommer Canuk?

Du får dessutom gärna gilla och dela denna bilden på Facebook.

 

Foto 2015-10-25 09 43 56 (1)


En klassisk Kanadensisk ridjacka från Canuk By Goldux. En lätt, varm och vattentät jacka med andasfunktion, ventilation under armarna, tvåvägsdragkedja fram och sprund baktill som gör at jackan lägger sig perfekt över benen när man rider. Muddar i ärmarna med hål för tummarna och ”läder-patches” på armbågar samt över axlarna. Avtagbar luva med fuskpäls. Väldigt snygga detaljer och lika snygg i stallet som på stan.
Jackan är i unisexstorlek och unisexmodell och passar därför lika bra på dam som herr. Ny för hösten och vintern 2015/1016.

Aztec Diamond Equestrian

 

I maj 2014 lanserade Jordan McCabe sitt märke Aztec Diamon Equestrian, som är uppkallat efter en av hennes hästar. Företaget är familjeägt och har sitt säte i nordöstra England. De förespråkar en miljövänlig tillverkning och vill erbjuda kläder av hög kvalitet.

Nedan ser ni några saker som finns på deras sida. Vad tycker ni om plaggen?

 

az1NAVY TECHNICAL STRETCH LEGGINGS – STYLE TWO

az2TECHNICAL STRETCH BLACK BASE LAYER

az3AUBERGINE SPARK BREECHES

az4BEIGE TECHNICAL BREECHES

az5GREY CASUAL SHOW SHIRT

az6SNAKE PRINT BREECHES

az7HOUNDSTOOTH LUXE BREECHES

AD006LM_front_1024x1024SPORTS LUXE MESH JACKET

Canuk

 

Foto 2016-01-15 09 28 20

 

Jag kan verkligen varmt rekommendera Canuks vinterjacka som just nu går att fynda hos Skara Hästsport. I helgen kostar den 998kr och i vanliga fall kostar den 1699kr.

Jag är så himla nöjd med min jacka och den kommer väl till användning nu när det blivit så kallt. Det bästa med den är så klart att den är anpassad för ridning och har flera smarta detaljer, samtidigt är den väldigt lätt, skön och snygg.

 

Foto 2015-10-25 09 43 56 (1)

 

 

1 2