Monthly Archives: februari 2016

Kingsland Relief Pad

 
kingsland-sattelpad-relief-black-det2-101-00851_600x600 kingsland-relief-pad-black-1

För några veckor sedan så fick jag syn på Kingsland Relief Pad. Det var första gången jag kände på den i verkligheten och jag är jättenyfiken på den.

Jag brukar mest använda vanliga hederliga fårskinnspaddar eller gelépaddar men när unghästarna ska ridas in eller man har en häst som kanske är väldigt smal över ryggen så har jag använt Acavallos eller Ogilvys memory foam-paddar, och de är jättebra MEN de är lite för tjocka faktiskt. Jag vill ha något mellanting och denna padden från Kingsland verkar riktigt lovande. Jag ska definitivt skaffa mig en.

Den är inte alls så tjock som memory foam-paddarna men den är ändå inte för tunn. Överdraget går att ta av och tvätta och innehållet kan man nog bara spola av.

Här finns en video om padden!
 

Kingsland Relief Pad from Kingsland Equestrian on Vimeo.

 

 

Stilutmaning – lista

 

Åh vad roligt, jag hittade en lista som jag tänkte fylla i, det var ju hundra år sedan man gjorde något sådant. Ta den gärna och fyll i den du med.

 

Foto 2015-08-21 22 35 19 (1)

 

Beskriv din stil: Min grundstil skulle nog bäst beskrivas som klassisk med en twist. Jag gillar tidlöst ridmode som alltid funkar, är väldigt förtjust i lite ”engelsk stil”, oljerockar, oxfordfärgade stövlar, golden stripetäcken men är ändå inte rädd för att prova nyheter. Viktigt för mig är att plaggen sitter bra. Jag är en person som inte bryr mig så mycket om vad andra tycker, jag skulle kunna åka och tävla i en zebrarandig kavaj och prickiga ridbyxor utan att känna mig obekväm. Det betyder dock inte att jag tycker det är snyggt. ;)

Tvärtom, vad är absolut inte din stil: Åh, hur mycket som helst. Knalliga färger är inte min stil, inte heller glansiga lättviktsjackor. Har aldrig ägt en sådan och kommer nog inte göra det heller. De anatomiska tränsen som dyker upp är också så h-tes fula. Jag sträcker mig till att rida med Micklem som jag tycker är extremt fult men som fungerar oustanding. Jag är inte heller förtjust i stora loggor över plagg och kamouflagemönstrat kommer jag aldrig att ha på mig. Saker överlag som ser billiga ut (inte prismässigt utan stilmässigt) eller ”för sportiga” (enda undantaget so far är ridtightsen från Kerrits) ut är inget för mig.
En annan sak som jag verkligen inte kan med är spets! Jag kommer aldrig att sätta på mig några plagg med spets på, varken ridkläder eller vanliga.

Vad inspireras du av i vår: Jag inspireras faktiskt oftast av mig själv, jag får för mig att ”nu ska jag minsann plocka fram alla 90-talsridkläder och köra senapsgult igen” osv. Jag följer nog inte så ofta några specifika trender utan blir tvärtom lite anti när alla ska ha samma. Jag är ganska (väldigt!) snabb på att plocka upp nyheter som jag tycker är coola men efter ett tag när det spridit sig vill jag bara göra mig av med sakerna.

 

Foto 2016-02-24 06 57 56

 

Vad tror du på inför våren: Massa rosa och pastell överlag, ganska klassiska plagg, en del nyheter med spännande funktioner men i grund och botten klassiska snitt och plagg. Det ser ut att bli en vår i min smak i alla fall. :)

Det bästa basplagget i vår:
 En välsittande lite tunnare tröja med lång ärm samt en snygg piké.

Färger i vår: Marin, rosa, grön

En ideal outfit i vår: Jag skulle säga att med en Samshiehldhjälm, valfria plagg från Kingslands Classic-kollektion samt ett par De Nirostövlar så är du helt rätt ute.

Do’s and don’ts:
 För liten kavaj, det är något av det fulaste jag vet. Folk överlag borde gå upp minst två storlekar i sina kavajer. Rida i vanliga tights eller mjukisbyxor är fruktansvärt fult. Att se någon rida med en uppknäppt jacka får det också att göra ont i mina ögon. Folk som lindar sina hästar med för stora paddar som hänger ner till kronranden och sticker upp över knät är så jädrans ugly, som om stallbandagepyjamasen fått hänga med hela dagen. Som gammal dressyrryttare uppväxt och fostrad i Grand Prixstall skulle jag förmodligen fått lämna ridhuset/ridbanan och gå och göra om jag lindat så på ”min” tid. Det finns bra boots för de som trampar sig samt jättebra höga skydd att använda om hästarna mot förmodan slår sig lite högre upp.
Do´s är väl egentligen självklara saker som att använda hjälm, rätt anpassad utrustning samt se välvårdad ut.

Ditt senaste köp: En marinblå Kingslandväst tror jag.

Tre saker på vårens önskelista: En grön kavaj, några snygga schabrak och en fin tröja. :)

 

2015t

Kingsland S/S 2016

 
Nu är snart Kingslands vår och sommar på väg till butikerna. Det ser ut som en riktigt trevlig kollektion och jag ser oerhört mycket fram emot deras ridbyxor som är som träningstights.

Jag rider ju sedan några år tillbaka nästan uteslutande med Kerrits ridtights med de säljs ju tyvärr inte i Sverige och de få märkena som finns på svenska marknaden som har tights för ridning är ju ingen hit. Jag har sett några nya i vår men de är tyvärr inget jag vill ha. Kingslands verkar dock lovande! Ska bli superspännande att prova dem även om jag säkert köper på mig ett nytt lager med Kerrits när jag är i USA. :)

Här ser ni lite lifestylebilder på nya kollektionen samt ridbyxorna/tightsen längst ner.

 

BILLEDE_024_V066 BILLEDE_025_V056-2-Recovered BILLEDE_026_V077 BILLEDE_027_V003 BILLEDE_028_V041 BILLEDE_04_V068 BILLEDE_05_V216 BILLEDE_06_V110 BILLEDE_08_V048 BILLEDE_09_V059 BILLEDE_13_V048 BILLEDE_14_V023 BILLEDE_15_V228 BILLEDE_15_V322 BILLEDE_19_V013 BILLEDE_20_V068 BILLEDE_21_V079 BILLEDE_22_V004 KINGSLAND_KNOKKE__V1083 KINGSLAND_KNOKKE__V1145 KINGSLAND_KNOKKE__V1205 KINGSLAND_KNOKKE__V275 KINGSLAND_KNOKKE__V1306 KINGSLAND_KNOKKE__V1405 KINGSLAND_KNOKKE__V1568 KINGSLAND_KNOKKE__V448_2 KINGSLAND_KNOKKE__V540 KINGSLAND_KNOKKE__V900 NR_KINGSLAND_KNOKKE__V1357 RP_BILLEDE_23_V020 STILLS_03_V020 STILLS_12_V004 STILLS_16_V011li

 

161-BRKG-455_020_B 161-BRKG-455_020 161-BRKG-455_090_B 161-BRKG-455_090

Bästa NAF – bra erbjudande

 
Finns det någonting som jag verkligen önskar att jag kunde övertala alla hästägare att prova så är det produkter från NAF. Jag är en sådan som i grund och botten är rätt skeptiskt mot alla typer av tillskott. Både till djur och mig själv, jag tycker aldrig att det märks någon skillnad. Med NAF gör det dock det, jag har nog provat det mesta i sera sortiment och vissa av produkterna använder jag alltid. Som tex Superflex, Magic, M PowerLuxe Leather FoodProFeet Rock HardSilky D-Tangler mf.

Superflex har jag använt sedan 2012 tror jag och det är helt grymt bra, det har verkligen gjort skillnad. Magic är en fantastisk produkt för hästar som har lite mycket huvudet ;).

NAFs läderserie Luxe är GRYMT och deras pälsglans är bäst.  Ja ni fattar, NAF är storfavoriter hos mig. Om ni söker här i bloggen så hittar ni nog en hel del om NAF.

Nu har Skara Hästsport 15% på hela NAFS sortiment, Gäller idag torsdag tom söndag. Ni hittar deras fodertillskott här och deras lädervård mm här. Personalen drar rabatten när din order hanteras.

 

naf

 

Med över 25 års erfarenhet av framställning och tillverkning av fodertillskott, är NAF Storbritanniens största och mest respekterade tillverkare av fodertillskott idag.

NAF använder endast de bästa naturliga ingredienserna, med full spårbarhet. Dessa unika framställningar skapas av NAFs eget team bestående av veterinärer, forskare och dietister. Resultatet är ett omfattande sortiment av produkter som är utformade för att kunna erbjuda produkter för din hästs alla behov.

NAF är officiell leverantör till Brittiska landslaget, vilket gör det möjligt för alla ryttare i brittiska landslaget i samtliga discipliner, att använda NAFs fodertillskott, under ledning av deras veterinär. Detta för att stödja både hälsa och välmående för hästarna inom landslaget.

NAFs tillskottsprodukter är registrerade via Jordbruksverket och har svenska etiketter. NAFs produkter är helt naturliga produkter, samtliga fria från drogsubstanser.

Tävlingskarens
NAF följer Svensk Travsports och Svenska Ridsportförbundets riktlinjer gällande karens där det är applicerbart. Eventuell tävlingskarens är tydligt uppmärkt på produktens etikettens baksida. Samtliga NAF produkter är karensfria enligt FEI regler.

Ett steg i rätt riktning

 

I bland hjälper det faktiskt att säga något i stället för att vara tyst. En kompis till mig uppmärksammade mig för ett tag sedan på att Equestrian By SVEAs helt nya kollektion bestod av plagg med dekorationer av äkta päls. Inte okej! Kommer ni ihåg inlägget jag skrev efter att de visat upp kläderna på Nackastrandsmässan?

Inlägget som jag skrev delades ganska flitigt och ridsportbutikerna som hade lagt upp bilder på SVEAs kläder på bland annat instagram fick ordentlig kritik och detta har resulterat i att SVEA tar bort pälsen och istället använder sig av fuskpäls. Ett steg i rätt riktning!

 

svea

 

 

 

Vestrum

 
Vestrum har en hel del trevliga saker tycker jag. Jag skulle gärna ha en scarves, ett täcke och hundhalsband + koppel.

Vad tycker ni om deras saker? Ni hittar dem HÄR.

 

Vestrum equestrian clothing and accessories comes from the union of the passion for the equestrian world of the designer and thirty-year fashion designer career.

The relationship with the horse arouses deep emotions, the focal point around which an ethical living culture is developing, where sophistication and elegance are a natural expression. There is no forcing, anyone who belongs to this world has a propensity for wealth and an innate ability to understand and appreciate the design, to translate the technical details into functionality and comfort.

 

vest8 vest7 vest6 vest5 vest4 vest3 vest2 vest1

vest14 vest13 vest12 vest11 vest10

1 2