Monthly Archives: maj 2016

Smart flugskydd från Cashel

 

En sak som jag verkligen har saknat är vettiga flugskydd till hästarnas ben. Jag vet inte hur ofta jag har hästar med skramlande, lösa skor på sommaren för att de står och stampar med hovarna pga flugorna. Jag upplever att det är framförallt karleder och området mellan kotan och kronranden på benets framsida som verkar vara extra känsligt för flugor. Vanliga ben/senskydd hjälper dåligt och är ofta för varma tycker jag.

Jag har provat det mesta i flugspraysväg men inget hjälper riktigt bra så dessa nätskydden är mer än välkomna! Äntligen har någon tänkt till. Skydden har dessutom fått superbra kundrecensioner på olika webbshoppar.

Nu finns de är köpa i Sverige, mina är från All That Western.

 

IMG_4972

 

Complete the ultimate fly protection ensemble with the Cashel Crusader Leg Guard Fly Boots. Constructed from durable mesh material to prevent sagging and turning, these fly boots will eliminate stomping and discomfort caused by pesky flies, mosquitoes or other biting insects. Easily adjustable hook-and-loop closures provide a perfect fit for every horse! 

Features:

  • Durable Mesh Construction
  • Soft Nylon Trim Prevents Burrs and Grass from Sticking
  • Easily Adjustable Hook-and-Loop Closure
  • Easy Maintenance – Rinse Clean!

 

Lorenzini titanbett

 

Jag har köpt ett nytt bett som jag har börjat testa lite. Det känns väldigt bra faktiskt. Jag är ju jäkligt orkånglig när det kommer till bett, vanliga tvådelade är det jag trivs allra bäst med och det enda jag rider med i dagsläget.

Jag brukar ha tvådelat Sprenger eller Trust men blev nyfiken på Lorenzini då jag gillar tanken på et titanbett, det är allergivänligt, superlätt och blir aldrig varmare än hästens mun.

So far så fungerar det i alla fall utmärkt, jag ska byta tillbaka till Sprenger i slutet av veckan och se om det känns bättre eller sämre då innan jag kan uttala mig helt. :)

 

lor

 

1. Made 100% titanimum, which makes the bits very light.
2. 100% biokompatible, which means the bits can’t be attacked by acid, base or solvents.
3. The bits can’t become hotter than the horse’ normal mouth temperature, which mean that the bits can’t create burn wounds.
4. Because of the titanium there can’t live bacteria on the bits.
Här nedan kan du läsa mer.

Veredus <3 Guld

 
Vad gillar ni Veredus Grand Slam-skydd? Jag tycker att de är sjukt snygga!

För att uppmärksamma Veredus teamryttare Scott Brash, som vann Rolex Grand Slam, så har Veredus tagit fram en specialupplaga av sitt populära Carbon Gel-skydd! Ett högteknologiskt skydd med snygga guldfärgade detaljer!

veredus1 veredus2 veredus3

 

Du hittar skydden här.

 

 

Hjälmfynd

 

Just nu finns denna hjälmen till ett grymt pris hos Skara Hästsport. För 599kr blir den din!

Ställbar, ventilerad ridhjälm från Equipage.
Godkänd och märkt med VG:1 vilket gör den godkänd för tävling även efter 2016.
Uttagbar innerfoder.

 

tempohjälm