Equine Fusion

 

Ett företag från Norge har under de senaste tio åren arbetat med att göra de ultimata ”jogginskorna” till hästar. Jag har själv inte provat dessa men hört mycket om dem och why not egentligen? Det känns ju onekligen lite föråldrat att inte utvecklingen av skor till hästar och sättet att sko går mer framåt än vad det egentligen gör.

 


 


 

4 kommentarer

  • Det är verkligen konstigt att skon inte utvecklats något på så lång tid. Frågade min hovslagare om det och han sa att det är för att tex gummi slits så pass snabbt. Han har testat mycket olika på sina hästar men alltid återgått till järnskon. Däremot pratade han om att det var på gång en blandning av gummi och järn vilket skulle ge både flexibiliteten och hållbarhet. (Ska se på filmerna när jag kommer hem)

    • Ja visst är det lite skumt, men som du skriver, ”alla” kommer tillbaka till den klassiska järnskon ändå. Jag har hört att den nya gummi & järnskon fungerar bättre på hästar som går på hårt underlag. Våra vanliga hästar som mest går på ridbana och ridhus ska den inte ha någon märkbar skillnad på tydligen.

  • jag har en häst som har väldigt tjock man som ligger på båda sidorna, det ser verkligen sjukt ovårdat ut, vad gör man?

    • Jag hade tunnat ur manen så mycket det gick underifrån och sedan satt den i tofsar så att den ligger platt ner på en sida. Det brukar hjälpa lite i alla fall. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.