Bojkott

 

En tråkig sak har dykt upp de senaste dagarna, nämligen nyheten om att klädmärket SVEA har tagit fram ridkläder under namnet Equestrian By SVEA.

Okej vad är det för tråkigt med det undrar ni kanske? Jo, det värdelösa är att de har prytt sina jackor och mössor med vad som verkar vara äkta päls och tutar i butikerna att de har certifikat på att ”allt gått rätt till”. Ursäkta men gått rätt till? Hur menar de?

Dessutom har en butik bemött pälskritiken med att börja prata om läder till träns mm. Hur tänker man när man använder det som försvar när någon kritiserar en dekorationsboll av päls på en mössa eller en stor pälskant på en jackluva? Bara för att det finns läder som inte har producerats på ett schysst sätt är det alltså OKEJ att ha päls på kläderna eftersom ”allt har gått rätt till” när djuret har dödats och flåtts?

Nej, om detta stämmer, att SVEAS ridkläder är dekorerade med äkta päls så blir det en FET DISS från mig. Jag hoppas ni är med mig! Att använda äkta päls år 2016 är så jävla okunnigt, pinsamt och dåligt. Jag hoppas de tänker om och framför allt så hoppas jag att vi konsumenter inte köper deras prylar.

 

svea

5 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.