Stilutmaning – lista

 

Åh vad roligt, jag hittade en lista som jag tänkte fylla i, det var ju hundra år sedan man gjorde något sådant. Ta den gärna och fyll i den du med.

 

Foto 2015-08-21 22 35 19 (1)

 

Beskriv din stil: Min grundstil skulle nog bäst beskrivas som klassisk med en twist. Jag gillar tidlöst ridmode som alltid funkar, är väldigt förtjust i lite ”engelsk stil”, oljerockar, oxfordfärgade stövlar, golden stripetäcken men är ändå inte rädd för att prova nyheter. Viktigt för mig är att plaggen sitter bra. Jag är en person som inte bryr mig så mycket om vad andra tycker, jag skulle kunna åka och tävla i en zebrarandig kavaj och prickiga ridbyxor utan att känna mig obekväm. Det betyder dock inte att jag tycker det är snyggt. ;)

Tvärtom, vad är absolut inte din stil: Åh, hur mycket som helst. Knalliga färger är inte min stil, inte heller glansiga lättviktsjackor. Har aldrig ägt en sådan och kommer nog inte göra det heller. De anatomiska tränsen som dyker upp är också så h-tes fula. Jag sträcker mig till att rida med Micklem som jag tycker är extremt fult men som fungerar oustanding. Jag är inte heller förtjust i stora loggor över plagg och kamouflagemönstrat kommer jag aldrig att ha på mig. Saker överlag som ser billiga ut (inte prismässigt utan stilmässigt) eller ”för sportiga” (enda undantaget so far är ridtightsen från Kerrits) ut är inget för mig.
En annan sak som jag verkligen inte kan med är spets! Jag kommer aldrig att sätta på mig några plagg med spets på, varken ridkläder eller vanliga.

Vad inspireras du av i vår: Jag inspireras faktiskt oftast av mig själv, jag får för mig att ”nu ska jag minsann plocka fram alla 90-talsridkläder och köra senapsgult igen” osv. Jag följer nog inte så ofta några specifika trender utan blir tvärtom lite anti när alla ska ha samma. Jag är ganska (väldigt!) snabb på att plocka upp nyheter som jag tycker är coola men efter ett tag när det spridit sig vill jag bara göra mig av med sakerna.

 

Foto 2016-02-24 06 57 56

 

Vad tror du på inför våren: Massa rosa och pastell överlag, ganska klassiska plagg, en del nyheter med spännande funktioner men i grund och botten klassiska snitt och plagg. Det ser ut att bli en vår i min smak i alla fall. :)

Det bästa basplagget i vår:
 En välsittande lite tunnare tröja med lång ärm samt en snygg piké.

Färger i vår: Marin, rosa, grön

En ideal outfit i vår: Jag skulle säga att med en Samshiehldhjälm, valfria plagg från Kingslands Classic-kollektion samt ett par De Nirostövlar så är du helt rätt ute.

Do’s and don’ts:
 För liten kavaj, det är något av det fulaste jag vet. Folk överlag borde gå upp minst två storlekar i sina kavajer. Rida i vanliga tights eller mjukisbyxor är fruktansvärt fult. Att se någon rida med en uppknäppt jacka får det också att göra ont i mina ögon. Folk som lindar sina hästar med för stora paddar som hänger ner till kronranden och sticker upp över knät är så jädrans ugly, som om stallbandagepyjamasen fått hänga med hela dagen. Som gammal dressyrryttare uppväxt och fostrad i Grand Prixstall skulle jag förmodligen fått lämna ridhuset/ridbanan och gå och göra om jag lindat så på ”min” tid. Det finns bra boots för de som trampar sig samt jättebra höga skydd att använda om hästarna mot förmodan slår sig lite högre upp.
Do´s är väl egentligen självklara saker som att använda hjälm, rätt anpassad utrustning samt se välvårdad ut.

Ditt senaste köp: En marinblå Kingslandväst tror jag.

Tre saker på vårens önskelista: En grön kavaj, några snygga schabrak och en fin tröja. :)

 

2015t

6 kommentarer

  • åhh tack för att jag inte är ensam om att tycka de där suuuperlånga paddarna ovanför och nedanför lindorna är fult. Ryser av obehag oavsett vilken häst de sitter på.

  • håller med om typ allt! Men måste lägga till övermatchade outfits när allt är tex blått eller rött, blir för mycket. Rida i mjukisbyxor har aldrig hänt och lär aldrig hända heller haha!

    • Ja!!! Särskilt när folk gått all in på brunt och allt från skydd till schabrak och tröja och hjälm är bruna. Sjukt fult.

  • Men vad kul att läsa!! :D Håller med om spets. trodde jag var ensam om det.

  • Håller med om i princip det mesta! Jag skulle heller aldrig i mitt liv sätta på mig någonting som innehåller spets! Det är bedrövligt fult och jag förstår inte att folk inte inser att det ser sååå billigt ut, haha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.