Fluginvasion – era bästa tips

 
I år är det verkligen helt galet på insektsfronten. Jag har aldrig varit med om ett år med så mycket flugor, bromsar, knott och annan skit. Här har det varit varmt och otroligt kvavt hela sommaren så jag antar att det beror på det. Hästarna lider verkligen av insekterna och man får försöka så gott man kan att rida tidigt, packa in dem i skyddande täcken och masker och dränka in dem i flugmedel. Fast det där med flugmedel verkar vara lite att slänga pengarna i sjön för jag tycker inte att de man köper fungerar alls. Jag vet inte hur många tusenlappar jag lägger varje sommar på sprayer mm som flugorna inte ens verkar märka.

Har ni några tips på flugmedel som man kan göra själv och som fungerar (!)?

 

IMG_7701

Outstanding flugmask från Cashel och flugtäcke från Horseware.

 

7 kommentarer

 • Hade varit superintressant att testa om någon har ett bra recept – håller med dig om att de man köper i butik brukar vara rätt kassa. :/

 • Om det finns något spray som fungerar kommer jag köpa det direkt för inget verkar fungera som finns idag. Inga tips att komma med utan får köra som du att klä in hästarna flugtäcken och huvur så gått det går. Hatar insekter haha

 • 1 l vitvinsvinäger
  3 l vatten
  5 skivade vitlökar
  1 burk dragon
  1 burk timjan
  1 näve klippt färsk citronmeliss
  Ibland har jag i lite citrongräs, ibland lite eukalyptusolja o ibland lite mynta (beroende på vad som finns hemma)

  Koka ordentligt i typ 10 min (luktar inte bara sommaräng), låt svalna ute över natten, sila i kaffefilter o sen slå över i sprayflaska!
  Funkar på mina som går ute dygnet om!

 • Håller med dig om flugmedel… Det är täcken/ mask som gäller! Har testat spraya PÅ flugor och dom flyger inte ens iväg liksom! När det dessutom är farligt för miljön med dessa giftiga sprayer så känns det helt obefogat att använda tycker jag.

 • Hatar flugmedel med vitlök folk gör själva, så vidriga! Dessutom överskattar de alltid verkan men prova gärna får vi se.

  • Ja jag kommer också hata det eftersom jag avskyr både smaken och doften av vitkök, så jäkla äckligt!! Så det funkar alltså inte? :S
   Nog för att det bara ska kletas på unghästarna på betet så jag slipper doften i stallet, men pallar ju inte göra vitlöksstinkande storkok i mitt hus om det ändå inte funkar. :o Nä, jag hoppar nog det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.